14 things to do before job interview

14 LUCRURI ESENŢIALE ÎNAINTE DE INTERVIU

Pregătirea este esențială pentru orice interviu de angajare. Mai jos regăsiţi o serie de pași pe care ar trebui urmaţi până la intervIu, care vă vor ajuta să maximizați șansele de succes:

Săptămâna dinaintea interviului:

1. Făceţi-vă ``temele``

Cercetați compania și istoricul acesteia în prealabil. Căutați informații online. Aflați cine vă va intervieva și examinați în detaliu fișa postului astfel încât să o înțelegeți pe deplin. Merită, de asemenea, să cercetați știri sau activități legate de industria specifică, deoarece acest lucru demonstrează că sunteţi interesat.

2. Pregătiţi-vă întrebările

La întrebarea intervievatorului dacă aveți întrebări, vă recomandăm să aveţi întrebări deja pregătite. Acest lucru demonstrează că sunteți pregătit, entuziast și interesat vizavi de rol și companie. Încercați să vă gândiți la întrebări mai puțin evidente, dar interesante, care vă vor deosebi de ceilalți candidați.

3. Practicați tehnica interviului

Gândiți-vă în prealabil la modul în care vă puteți demonstra cel mai bine abilitățile și experiențele într-un interviu. Acest lucru vă poate face să vă simțiți mai încrezători în ziua respectivă. Dacă vi s-a solicitat să faceți o prezentare ca parte a procesului de intervievare, dați-i o finală finală, asigurați-vă că aveți răspunsuri prompte și încercați să o faceți cât mai convingătoare posibil.

4. Planificați-vă călătoria

Petreceți timp înainte de interviu pentru a afla cum veți ajunge acolo. Căutați rutele și orarele transportului public sau aflați unde puteți parca dacă utilizaţi un mijloc de transport personal. Planificați cât va dura călătoria. Faceți o cursă în prealabil, dacă este necesar. Scopul este de a ajunge cu aproximativ 15 minute mai devreme.

5. Rămâneţi concentrat

Anulaţi întâlnirile înainte și după interviu pentru a vă putea concentra pe eveniment. Pentru a acorda atenție totală interviului, nu doriți să fiți preocupat de alte lucruri care trebuie făcute în acea zi.

Noaptea precedentă sau dimineața interviului:

6. Dormiţi bine

Nu vă pregătiţi pentru interviu în ultimul moment chiar înainte de culcare, deoarece acest lucru vă poate perturba somnul. Relaxați-vă înainte de culcare pentru a vă asigura că veţi avea o noapte odihnitoare, astfel încât a doua zi să performaţi.

7. Mâncaţi un mic dejun / prânz sănătos

Alimentați-vă cu carbohidrați cu eliberare lentă înainte de interviu, cum ar fi terci de ovăz pentru micul dejun sau sandvișuri integrale pentru prânz. Acestea vă vor menține nivelul de energie la un nivel ridicat pentru mai mult timp, astfel încât să rămâneți atenți și să nu suferiți nicio cădere de energie în timpul interviului. Evitați alcoolul cu orice preț.

8. Rămâneţi calmi și încrezători

Bineînțeles, stresul şi emoţiile vor începe să îşi facă apariţia, dar încercaţi să rămâneţi calm și încrezător. Respirați adânc și exersați în minte gânduri pozitive de autoafirmare. Dacă ați făcut cercetări adecvate, nu ar trebui să vă îngrijoraţi.

9. O lectură finală

Aruncați o privire finală asupra cercetării și pregătirii înainte de interviu, pentru a le menține proaspete în minte. Acum nu este momentul să facem noi cercetări.

10. Nu uitați documentele tipărite

Asigurați-vă că aveți imprimat CV-ul dvs., precum și orice alte informații de sprijin, cum ar fi referințe sau un portofoliu. Introduceți un caiet și un stilou în geantă doar în cazul în care trebuie să scrieți ceva.

11. Îmbrăcaţi-vă corespunzător

Asigurați-vă că vă îmbrăcați adecvat pentru interviul de angajare. Trebuie să arătaţi ca un adevărat profesionist. Vizualizaţi profilurile LinkedIn ale angajaților companiei pentru a vă face o idee despre cum se îmbracă. Nu lăsați hainele de călcat în ultimul moment - cel mai bine este să faceți asta cu o seară înainte, astfel încât să vă simțiți cât mai organizat posibil.

 

La sosirea la interviu

12. Un salut prietenos, profesional

Când intrați în clădirea companiei, întâmpinați personalul de la recepție într-o manieră prietenoasă și profesionistă. Dacă este posibil, aflați numele recepționerului, astfel încât să puteți sparge gheața cu un salut personal. Prezentați-vă și explicați că sunteți acolo pentru un interviu și furnizați numele intervievatorului.

13. Așteptați profesional

Adoptați o abordare profesională atunci când așteptați debutul interviul, folosind un limbaj non-verbal pozitiv și încrezător. Nu este momentul să vă verificați conturile de socializare sau să discutaţi pe WhatsApp cu prietenii. În schimb, închideţi telefonul înainte de a intra în clădire și nu îl utilizaţi, decât în caz de urgenţe, până în momentul părăsirii clădirii. Dacă aveți la dispoziție broșuri, răsfoiți-le în timp ce așteptați.

14. Primele impresii contează

Este un fapt bine cunoscut că primele impresii contează, așa că, de îndată ce intervievatorul se apropie de dvs., asigurați-vă că sunteţi simpatic, profesionist și amabil. Ridicaţi-vă, zâmbiţi, menţineţi contactul vizual şi întindeţi mâna. Salutați și prezentați-vă, menţionând că este o reală plăcere să-i cunoașteți și mulțumiți-le că au dorit să vă cunoască personal. Atenția la detalii poate contribui mult la asigurarea rolului pentru care aţi aplicat.

Pe scurt, maximizaţi-vă şansele pentru un interviu de succes, pregătindu-vă bine înainte de interviu.