Identificarea punctelor forte

IDENTIFICAREA PUNCTELOR FORTE

Așadar ați început căutarea de locuri de muncă, pregătiți CV-ul și vă pregătiți pentru interviu. Un element cheie pentru a obţine un nou loc de muncă îl reprezintă înțelegerea punctelor forte pentru a vă promova în mod eficient.

V-aţi descoperit punctele forte?

Să descoperiţii care sunt punctele dvs. forte este mai ușor decât pare, deoarece este posibil să aveți abilități pe care nici măcar nu le știați. Iată o metodă simplă care vă va ajuta să descoperiți punctele dvs. forte și cât de bine le puteți folosi.

Dacă întâmpinați dificultăți în identificarea abilităților şi a punctelor forte, puteți încerca să efectuați o analiză SWOT asupra propriei persoane.

SWOT înseamnă:

  • Puncte tari
  • Puncte slabe
  • Oportunități
  • Amenințări

Folosind acest model, vă puteți uita la modul în care aptitudinile dumneavoastră creează noi oportunități și depășesc provocările. Aceasta este o modalitate excelentă de a afla cum puteți folosi abilitățile pentru a depăşi situaţii şi momente infonfortabile/critice.

Acesta este, de asemenea, un instrument excelent pentru interviuri, deoarece vă poate oferi o nouă perspectivă asupra abilităților dvs. și mai multe puncte de discuție cu potențialul angajator. Asigurați-vă că adăugați tot ce găsiți în CV-ul dvs.

Puncte tari:

Gândiți-vă la elementele pozitive care constituie punctele forte personale

Vorbiți despre caracteristicile dumneavoastră personale; de exemplu bune abilități analitice, determinare, experiență în software sau produse specifice și rezolvarea problemelor.

Puncte slabe:

Aspectele negative pe care trebuie să le îmbunătățiți

Fiți realist/ă și arătați că realizați și conștientizați slăbiciunile, căutând totodată soluții de a transforma slăbiciunea într-un punct forte.

Oportunități:

Factori externi care pot avea un impact pozitiv

Începeți cu oportunitățile pe care le vedeți la locul de muncă pentru care sunteți intervievat/ă. Acest lucru va reflecta interesul dvs. și atitudinea pozitivă.

Amenințări:

Factori externi negativi pe care nu îi puteți controla, dar pe care îi puteți ameliora

Vor exista întotdeauna amenințări cu care vă veți confrunta la locul de muncă. De exemplu, suprasolicitarea dvs. prin preluarea mai multor responsabilități sau schimbarea responsabilităților dvs. de muncă.

Asigurați-vă că sunteți la curent cu salariile din piaţă utilizând Calculatorul Salarial Hays.