Identificarea punctelor forte

Identificarea punctelor forte

 

Așadar ați început căutarea de locuri de muncă, pregătiți CV-ul și vă pregătiți pentru interviu. Un element cheie pentru a reuși în asigurarea unui nou loc de muncă îl reprezintă înțelegerea punctelor forte pentru a vă promova în mod eficient.

Ți-ai descoperit punctele forte? Să aflați care sunt punctele dvs. forte este mai ușor decât pare, deoarece este posibil să aveți abilități pe care nici măcar nu le știați. Iată o metodă simplă care vă va ajuta să descoperiți punctele dvs. forte și cât de bine le puteți folosi.

Dacă întâmpinați dificultăți în identificarea abilităților și vă gândiți la situațiile aplicabile, puteți încerca să efectuați o analiză SWOT asupra propriei persoane.

SWOT înseamnă:

  • Puncte tari
  • Puncte slabe
  • Oportunități
  • Amenințări.

Folosind acest model, vă puteți uita la modul în care aptitudinile voastre creează noi oportunități și depășesc provocările.

Aceasta este o modalitate excelentă de a afla cum puteți folosi abilitățile pe care trebuie să le dezvoltați.

Acesta este, de asemenea, un instrument excelent pentru interviuri, deoarece vă poate oferi o nouă perspectivă asupra abilităților voastre și mai multe puncte de discuție cu potențialul angajator. Asigurați-vă că adăugați tot ce găsiți în CV-ul vostru în timp ce creați acest lucru.

Puncte tari:

Gândiți-vă la elementele pozitive și care sunt punctele cheie de vânzare

Vorbiți despre caracteristicile dumneavoastră personale; de exemplu bune abilități analitice, determinare, experiență cu software sau produse specifice și rezolvarea problemelor.

Puncte slabe:

Aspectele negative pe care trebuie să le îmbunătățiți

Fiți realist/ă și arătați că realizați și conștientizați slăbiciunile, căutând totodată soluții de a transforma slăbiciunea într-o forță.

Oportunități:

Condiții externe pozitive de care putem profita

Începeți cu oportunitățile pe care le vedeți la locul de muncă pentru care sunteți intervievat/ă. Acest lucru va reflecta interesul dvs. și atitudinea pozitivă.

Amenințări:

Condiții externe negative pe care nu le puteți controla, dar pe care le puteți ameliora

Vor exista întotdeauna amenințări cu care vă veți confrunta la locul de muncă. De exemplu, suprasolicitarea dvs. prin preluarea mai multor responsabilități sau schimbarea responsabilităților dvs. de muncă.