Crearea unui CV

CREAREA UNUI CV

Știţi cum să vă structuraţi CV-ul?

Structura este unul din aspectele cheie atunci când vorbim despre un CV calitativ, dar şi una dintre cele mai frecvente probleme cu care se confruntă cei care caută un loc de muncă, așa că am stabilit o structură simplă pentru a vă ajuta. Structura CV-ului dvs. trebuie să fie clară și ușor de înțeles. Misiunea dvs. este să vă prezentați experiența de muncă în mod clar și concis.

CV-urile trebuie adaptate fiecărui rol pentru care aplicați, dar pentru a economisi timp, creați mai întâi un CV general care poate fi adaptat cu ușurință pentru fiecare loc de muncă la care doriţi să aplicaţi, pe baza fișei postului.

Datele de contact

Asigurați-vă că utilizați numărul de telefon și adresa de e-mail pe care le utilizați cel mai frecvent. Nu doriți să pierdeți o ocazie nereușind să răspundeți la invitația unui angajator la un interviu în timp util.

Rezumatul personal

Asigurați-vă că prima secţiune din partea de sus a CV-ului dvs. este un rezumat al experienței dvs. Este imperativ ca aceasta să includă experiența specifică şi aplicabilă în raport cu anunțul şi fişa postului, evitând generalitățile.

Competenţe

Includeți o secțiune de competenţe pentru a capta atenția cititorului, clarificând ce puteți oferi. Creaţi o scurtă listă cu abilităţile și punctele cheie relevante pentru rol, cum ar fi pachetele software cu care ați lucrat.

Experienţa

Această secțiune ar trebui să includă istoricul dvs. de lucru și orice voluntariat relevant. Expuneţi succesul sau proiectele și prezentați-vă abilitățile și experiența.

Alte considerente

  • Nu vă demonstrați abilitățile de editare - amintiți-vă că nu candidați pentru un post de graphic designer, ci vreți să fiți observat/ă pentru ceea ce transmiteți, nu modalitatea în care prezentați.
  • Încercați să vă rezumați CV-ul la cel mult trei pagini, chiar 2 pagini sunt suficiente.
  • Verificați-vă cu atenție CV-ul - faceți întotdeauna o verificare a ortografiei cu atenție și citiți din nou pentru a verifica dacă are sens. Cereți unui prieten să verifice și el, greșelile nu sunt întotdeauna la fel de evidente pentru persoana care le-a făcut
  • Rețineți că CV-ul dvs. este prima impresie pe care potențialul angajator o va avea despre dumneavoastră. Dedicaţi-vă timp pentru a face totul corect și ca la carte. Altfel s-ar putea să nu vă mai întâlniți cu o a doua șansă.

Looking for a job

Sunteți în căutarea unui job?

Aflați care este următorul dvs. pas în carieră.

Căutați acum

Why us banner

WHY HAYS?