Crearea unui CV

Crearea unui CV

Oamenilor tind să nu le placă să scrie despre ei înșiși. Unii oameni se simt puțin constrânși de faptul că trebuie să se laude pe ei înșiși în scris, negru pe alb, în timp ce alții merg în cealaltă direcție și sunt tentați să se laude prea mult, riscând să fie descoperiți ulterior. Sfaturile de mai jos vă pot fi de folos.

 

Modul de prezentare

  • Nu vă demonstrați abilitățile de editare - amintiți-vă că nu candidați pentru un post de graphic designer, ci vreți să fiți observat/ă pentru ceea ce transmiteți, nu modalitatea în care prezentați.
  • Încercați să vă rezumați CV-ul la cel mult trei pagini, chiar 2 pagini sunt suficiente.

 

Structura

  • Scrieți-vă numele exact în partea de sus a primei pagini, cu datele de contact imediat dedesubt. Includeți un număr de telefon mobil. Puteți include doar numărul dvs. de muncă, dacă nu vă deranjează să fiți contactat chiar acolo.
  • Structura CV-ului dvs. trebuie să fie clară și ușor de înțeles. Misiunea dvs. este să vă prezentați experiența de muncă în mod clar și concis.
  • Enumerați ideile principale cu liniuțe de paragraf, în loc de propoziții complete (care uneori pot fi inutile)
  • Studiile, realizările academice și experiențele de muncă ar trebui să fie listate în ordine cronologică inversă - diploma universitară ar trebui să vină înainte de rezultatele examenului școlar.
  • Nu lăsați spații prea mari între secțiuni - dacă v-ați luat un an liber sau ați avut diferite proiecte intermediare, specificați. Altfel, angajatorii pot interpreta și chiar suspecta ce este mai rău, așa că nu lăsați nimic la întâmplare.
  • Păstrați hobby-urile și interesele personale la sfârșit și păstrați această secțiune scurtă.

 

Verificați din nou CV-ul

  • Verificați-vă cu atenție CV-ul - faceți întotdeauna o verificare a ortografiei cu atenție și citiți din nou pentru a verifica dacă are sens. Cereți-i unui prieten să verifice și el, greșelile nu sunt întotdeauna la fel de evidente pentru persoana care le-a făcut
  • Rețineți că CV-ul dvs. este prima impresie pe care potențialul dvs. angajator o va avea despre dumneavoastră. Păstrați-vă timp pentru a face totul corect și ca la carte. Altfel s-ar putea să nu vă mai întâlniți cu o a doua șansă.

Videoclipul de mai jos prezintă, pe scurt, pașii ce trebuie urmați pentru a vă asigura că CV-ul dumneavoastră conține ceea ce este necesar ca un recrutor să vă promoveze în fața angajatorilor.

Looking for a job

Sunteți în căutarea unui job?

Aflați care este următorul dvs. pas în carieră.

Căutați acum