Writing a cover letter

Elaborarea unei scrisori de intenție

Scrisoarea de intenție reprezintă introducerea din CV-ul dvs. și este o șansă de a capta atenția cititorului și de a demonstra calitățile care vă pun în valoare față de ceilalți candidați.

V-ați demonstrat aptitudinile în cadrul candidaturii?

Fiecare candidatură pentru un nou loc de muncă ar trebui adaptată încât să arătați că sunteți persoana potrivită pentru a ocupa postul. Subliniați cuvintele cheie utilizate pentru a prezenta abilitățile, formarea și experiența necesară în descrierea postului. Căutați exemple din carieră care să precizeze modul în care puteți demonstra că aveți ceea ce caută angajatorul.

Scrisoarea de intenție trebuie să vină în completarea CV-ul dvs., subliniind cele mai relevante aspecte legate de noul loc de muncă. Vă sugerăm să faceți o ciornă, iar atunci când sunteți mulțumit de forma finală, rugați un prieten să o revizuiască.

Asigurați relevanța subiectului

Trebuie să faceți referire la o persoană, niciodată să un vă adresați doar cu "Stimate Domn sau Doamnă". Citați întotdeauna titlul postului, numărul de referință și numele dvs. Încadrați-vă într-o singură pagină. Fiți clar/ă, concentrat/ă pe scopul scrisorii de intentie sau e-mail-ului. Enumeră aptitudinile și experiența pe baza unor exemple drept motive pentru care sunteți persoana potrivită pentru companie.

Lista de verificare a scrisorii de intenție

  • Ați adaptat-o pentru fiecare candidatură
  • Este încadrată pe o singură pagină
  • Este adresată unei anumite persoane
  • Creează un plan de acțiune pentru următoarea discuție
  • Rugați un prieten să o revizuiască
În timp ce unele locuri de muncă necesită o scrisoare de intenție, majoritatea vor avea nevoie doar de CV-ul dvs. Dacă aveți nevoie de îndrumări în acest sens (sau în orice aspect al căutării dvs. a unui loc de muncă), atunci vă rugăm să ne contactați.

Looking for a job

Sunteți în căutarea unui job?

Aflați care este următorul dvs. pas în carieră.

Căutați acum