How to succeed in your interview

CUM PUTEŢI AVEA UN INTERVIU DE SUCCES?

Experiența unui interviu poate fi intimidantă, dar cu o pregătire temeinică și planificare, aceasta nu mai constituie o provocare. Interviurile pot varia de la conversații care durează câteva minute până la mai multe întâlniri formale, câteodată cu mai mulți intervievatori. În orice caz, nu trebuie să vă fie teamă, ci să considerați interviul drept o oportunitate prin care vă puteţi demonstra abilitățile, aptitudinile și entuziasmul.

Informați-vă

Înainte de interviu, este o idee bună să adunaţi informații despre compania care are postul vacant și să încercați să vă raportați experiența din trecut la specificul noului loc de muncă.

Îmbrăcați-vă adecvat

La un interviu este extrem de important să arătaţi, să acționaţi și să vă îmbrăcaţi profesionist, pentru că altfel s-ar putea să nu mai existe o a doua șansă.

În mod ideal, ar trebui purtat un costum sau o ținută office. Vă puteți consulta cu recrutorul pentru a obţine indicații asupra obiceiurilor şi a culturii organizaționale.

Aspecte precum pantofii curățați, unghiile curate și părul curat, bine ingrijit, sunt importante.

Studiile au arătat că un intervievator își formează o opinie în primele opt secunde din întâlnirea cu un candidat. Restul interviului fie confirmă această opinie, fie o infirmă.

Practicaţi înainte de interviu

  • Rugați prietenii sau colegii să vă pună întrebări de probă
  • Practicați contactul vizual pentru menţinerea acestuia pe tot parcursul interviului
  • Înregistrați video sesiunile de practică - acordați atenție limbajului non-verbal și prezentării verbale
  • Eliminați expresiile verbale "hmm" și "ă". Folosiţi limbajului corpului pentru a semnala încredere
  • Ocupați-vă de logistică din timp. Pregătiți-vă hainele, CV-ul și interesaţi-vă de coordonatele locului unde va avea loc interviul

Anticipați posibilele întrebări

Pentru a afla care sunt motivațiile și stilul de lucru al potențialului angajat, angajatorii apelează de multe ori la interviurile comportamentale, un stil de intervievare care constă într-o serie de întrebări de probă, incisive, care pot fi intimidante. Cu toate acestea, cu puțină pregătire, vă puteți simți încrezători înainte de interviu.

În timpul interviului

O strângere de mână și un zâmbet vor face minuni când vă întâlniți pentru prima dată cu intervievatorul. O conversație scurtă întreţinută de la zona de recepție la sala de interviu va ajuta, de asemenea. Acestea sunt secundele vitale pentru o primă impresie.

Limbajul corpului este, de asemenea, foarte important pe parcursul interviului dvs. Veniți încrezători și relaxați. Vă sugerăm să vă aveţi o poziţie dreaptă, înclinându-vă ușor și întotdeauna mențineţi contactul cu intervievatorul. Dacă păreți dezinteresat/ă, nu veți obține locul de muncă.

După interviu

După interviul dvs., nu uitați să oferiți un feedback imediat consultantului dvs. în recrutare. Acesta trebuie să includă toate aspectele la care credeți că nu v-ați descurcat. Poate aveți o îndoială cu privire la un răspuns specific pe care l-ați oferit sau ați uitat să evidențiați o anumită abilitate sau experiență valoroasă.

Consultantul dvs. poate să vă ajute în acest sens, contactând angajatorul. Dacă ați fost intervievat direct, trimiteți un e-mail de mulțumire, exprimând entuziasm și dorința de a vă alătura companiei. Trimis seara sau a doua zi, acest e-mail poate fi un factor important în procesul decizional al angajatorului.