How to succeed in your interview

Cum puteți avea succes la interviu

Experiența unui interviu poate fi o perspectivă intimidantă, dar cu o anumită pregătire și planificare nu este nevoie să fie o provocare copleșitoare. Interviurile pot varia de la conversații care durează câteva minute până la mai multe întâlniri formale, câteodată cu mai mulți intervievatori. În orice caz, nu trebuie să vă fie teamă, ci să considerați interviul drept o oportunitate de a vă demonstra abilitățile, aptitudinile și entuziasmul.

 

Informați-vă

Înainte de interviu, este o idee bună să strângeți informații despre compania care are postul vacant și să încercați să vă raportați experiența din trecut la specificul noului loc de muncă.

 

Îmbrăcați-vă adecvat

La un interviu este extrem de important să arăți, să acționezi și să te îmbraci adoptând un stil profesional, pentru că altfel s-ar putea să nu mai existe o a doua șansă.

În mod ideal, ar trebui purtate un costum sau o ținută office. Vă puteți consulta cu recrutorul pentru diferite indicații asupra obiceiurilor culturii organizaționale.

Aspecte precum pantofii curățați, unghiile curate și părul curat, bine ingrijit, sunt importante.

Studiile au arătat că un intervievator își formează impresia în primele opt secunde de întâlnire a unui candidat. Restul interviului fie confirmă această opinie, fie o infirmă.

 

Practică intervievarea

  • Rugați prietenii sau colegii să vă pună întrebări de probă

  • Practicați contactul vizual

  • Înregistrați video sesiunile de practică - acordați atenție limbajului corporal și prezentării verbale

  • Eliminați expresiile verbale "hmm" și "ă". Practicați folosirea limbajului corpului în mod pozitiv pentru a semnala încredere

  • Ocupați-vă de logistică din timp. Pregătiți-vă hainele, CV-ul și coordonatele locului unde va avea loc interviul

 

Anticipați posibilele întrebări

Pentru a afla care sunt motivațiile și stilul de lucru al potențialului angajat, angajatorii apelează de multe ori la interviurile comportamentale, un stil de intervievare care constă într-o serie de întrebări de probă, incisive ce poate părea puțin intimidant. Cu toate acestea, cu puțină pregătire, vă puteți simți încrezători înainte de interviu.

Urmăriți videoclipul de mai jos cu sfaturi despre cum puteți răspunde la întrebările mai dificile din cadrul unui interviu.

 

În timpul interviului

O strângere de mână și un zâmbet pozitiv vor face minuni când vă întâlniți pentru prima oară cu intervievatorul. O conversație scurtă de la zona de recepție la sala de interviu va ajuta, de asemenea. Acestea sunt secundele vitale pentru o primă impresie.

Limbajul corpului este, de asemenea, foarte important pe parcursul interviului dvs. Veniți încrezători și relaxați. Vă sugerăm să vă așezați drept, înclinându-vă ușor și întotdeauna menținând un contact bun cu intervievatorul. Dacă păreți dezinteresat/ă, nu veți obține locul de muncă.

 

După interviu

După interviul dvs., nu uitați să oferiți un feedback imediat consultantului dvs. de recrutare. Acest lucru trebuie să includă toate aspectele la care credeți că nu v-ați descurcat. Poate aveți o îndoială cu privire la un răspuns specific pe care l-ați oferit sau ați uitat să evidențiați o anumită abilitate sau experiență valoroasă.

Consultantul dvs. poate să vă ajute în acest sens, contactând angajatorul. Dacă ați fost intervievat direct, trimiteți un e-mail de mulțumire, exprimând entuziasm și dorință de a vă alătura companiei. Trimis seara sau a doua zi, acest e-mail poate fi un factor important în procesul decizional al angajatorului.

Videoclipul de mai jos poate oferi câteva îndrumări!