How to impress in your video interview?

CUM SĂ IMPRESIONAŢI ÎNTR-UN INTERVIU VIDEO

Pentru anumite persoane lipsa interacţiunii reale, care nu este posibilă în cadrul unui interviu video, poate constitui un factor care generează anxietate. Limbajul corpului reprezintă o mare parte a comunicării și fără această capacitate de a ne exprima, nivelul comunicării poate scădea semnificativ.

Este important să contracarați acest aspect și alte aspecte neconvenționale ale unui interviu video, făcând toate ajustările necesare stilului dvs. de interviu.

3 recomandări esenţiale:

1. Aveți totul pregătit la timp

Tehnologia reprezintă un aspect care este în mare parte unic pentru interviurile video. Asigurați-vă că nu veţi întâmpina dificultăți tehnice, instalând în prealabil programele și software-ul necesar şi fiţi pregătit în cazul în care nu totul va funcţiona perfect din punct de vedere tehnic.

INTERVIEVATORUL DUMNEAVOASTRĂ NU VA FI FOARTE IMPRESIONAT DACĂ VA TREBUI SĂ VĂ RECONECTAŢI DE MAI MULTE ORI

Testați-vă conexiunea și camera de mai multe ori în prealabil, efectuând câteva apeluri de probă pentru a verifica calitatea sunetului și a imaginii. Intervievatorul dvs. va avea probabil un program încărcat și nu va fi foarte impresionat dacă vor exista întreruperi din cauza conexiunii sau a problemelor tehnice. Un consultant în recrutare bun vă va ajuta să vă pregătiți pentru interviu și vă va sfătui cu privire la tipul de întrebări care vă pot fi adresate , dar chiar depinde de dvs. să vă asigurați că tehnologia nu constituie un impediment.

Pentru interviurile video îmbrăcați-vă formal, chiar dacă susţineţi interviul din camera dvs. de zi; ar trebui să vă îmbrăcați exact ca şi cum aţi merge la sediul central al unui angajator. Găsiți un loc ordonat, în care nu veţi putea fi întrerupt pe parcursul interviului; doriți să vă asigurați că ați eliminat toate obiectele inutile din cadru. Dacă lucrați cu un recrutor, puteți fi chiar invitat să susțineți interviul de la biroul lor, caz în care nu va trebui să vă faceți griji cu privire la acest ultim punct.

2. Fii confortabil cu tehnologia

Este important să vă simțiți confortabil atunci când vorbiţi în faţa unei camere video şi la microfon. Menţinerea privirii în cameră este importantă pentru a stabili contactul vizual cu intervievatorul, în timp ce vorbirea clară la microfon este utilă pentru a evita repetarea. Amintiți-vă, de asemenea, să evitaţi tentația de a vă privi propria imagine pe ecran! Nu uita să zâmbiţi. Zâmbetul, deși s-ar putea să nu credeți, poate contribui la crearea unor relaţii pe termen lung şi poate fi recunoscut chiar pe o linie telefonică.

EVITAȚI TENTAȚIA DE A VĂ UITA LA PROPRIA IMAGINE ÎN ECRAN

Ascultați cu atenție întrebările pe care vi le pune intervievatorul. S-ar putea să existe o întârziere în cadrul apelurilor video sau a conexiunii la rețea și, dacă rămâneți blocat la o întrebare, întrebați dacă puteți trece mai departe și reveniți la acest lucru ulterior. Tăcerile pot fi dificile atunci când nu vă aflați în aceeași cameră, așa că încercați să le evitați. Puteți minimiza pauzele incomode făcând câteva repetiţii înainte cu cu un membru al familiei sau cu un prieten; acest lucru vă va ajuta să prevedeți posibile întârzieri pe care le-ar putea genera tehnologia.

3. Proiectaţi încredere în mintea intervievatorului

În timpul unui interviu video, poate fi dificil să transmiteţi lucruri care în mod obişnuit sunt transmise prin limbajul non-verbal: de exemplu este important să demonstrezi că asculţi, că eşti interesat şi entuziasmat, așa că asiguraţi-vă că transmiteţi și acest lucru prin ceea ce spuneţi, rămânând în același timp conștient de mișcările dvs.

ÎNCREDEREA CONSTITUIE FACTORUL DECISIV ÎN INTERVIURILE VIDEO

A rămâne profesionist, a vă relaxa și a vă menține calmul vă va ajuta să răspundeți cu exactitate la întrebări. În contextul în care interviurile video pot genera întârzieri sau afectează fluiditatea conversaţiei, este mai bine să așteptați și să vă asigurați că intervievatorul dvs. și-a terminat întrebarea pentru a opri orice confuzie și pentru a vă menține interviul pe drumul cel bun. Puteți ajuta și la acest lucru, asigurându-vă că răspunsurile dvs. sunt clare și concise. Dacă intervievatorul dvs. dorește mai multe informații, vă va cere să elaborați.

Încrederea este chiar mai mult decât un factor decisiv în interviurile video decât în ​​timpul interviurilor obişnuite față în față. În lipsa posibilităţii de a utiliza limbajul non verbal la capacitate maximă, intervievatorul ar putea avea dificultăți în a vă citi. Fiţi sigur pe voi şi capacităţile proprii, comunicaţi-le eficient prin intermediul limbajului verbal pentru a elimina orice urmă de îndoială.

Un gând final

Oricât de bine pregătiți sunteți, amintiți-vă că pot exista factori pe care nu îi puteţi controla atunci când utilizați tehnologia. În cadrul apelurilor video se pot întâmpla câteva lucruri care perturbează apelul: întreruperea semnalului sau pierderea conexiunii. În acest caz, cel mai bine este să vă mobilizaţi rapid, restabilind conexiunea, să reporniți apelul și să contactați rapid intervievatorul pentru a relua discuţia cât mai curând posibil.