AVEȚI NEVOIE DE OAMENII
POTRIVIȚI PENTRU A FI
MAI ISTEȚI DECÂT HACKERII

Riscurile și amenințările care apar odată cu revoluția digitală, cresc constant în complexitate și volum.

Veți avea nevoie de profesioniști care să poată gestiona acest lucru și care să aibă abilitățile necesare pentru a atenua riscurile printr-o combinație între cele mai recente controale tehnice, procedurale și comportamentale.

Capacitățile de securitate cibernetică trebuie să țină pasul, la fel ca și profesioniștii care le dezvoltă.

Aveţi încredere în noi
Vom găsi talentul de care aveţi nevoie!

Profesioniștii care combină abilitățile solide de rezolvare a problemelor cu experiența celor mai recente tehnologii, cum ar fi cloud și AI, pentru a construi sisteme de securitate automatizate, vor fi cei care vor fi angajați cel mai rapid.

De aceea, super-rețelele noastre din întreaga comunitate IT sunt atât de importante. Chiar și într-un domeniu care evoluează atât de rapid precum securitatea cibernetică, putem găsi întotdeauna oameni excepționali.

Fie că sunteți o companie multinațională, un IMM sau un start-up care dorește să se extindă, suntem în contact cu profesioniștii care vă vor proteja atât datele, cât și reputația.

Puteți să ne sunați sau să adăugați datele dvs. de contact și vă vom contacta noi.
  • Confirm că am citit și accept Termenii și condițiile. Prin completarea acestui formular, confirm că am citit și înțeles Politica de confidențialitate.

Responsive Image
  Securitatea cibernetică este din nou în centrul atenției. Având în vedere că tot mai multe modele de afaceri se desfăşoară acum online complet sau parțial, atenuarea riscurilor cu privire la securitate pentru sistemele cloud nu a fost niciodată mai importantă și nu există nicio îndoială că această investiție va continua.

Acest fapt a determinat o creștere a cererii de profesioniști în domeniul securității cibernetice pentru a preveni orice încălcare a drepturilor de protecţie a datelor, ceea ce face ca această piață să fie una extrem de competitivă .  
Daniel Ciochină
Team Leader IT Perm Division 
Hays Romaniaa

Răspunsurile la întrebările dumneavoastră privind securitatea cibernetică

Există o mulțime de profesioniști în domeniul securității cibernetice care caută locuri de muncă în prezent?

Din păcate, nu. Concurența pentru talente este acerbă, iar profesioniștii experimentaţi în domeniul securității cibernetice sunt greu de găsit - mai ales dacă luăm în considerare gradul tot mai ridicat de complexitate a amenințărilor cibernetice și, în consecință, competențele în continuă evoluție necesare pentru a implementa protocoale de securitate care să le facă față.

Ce calificări ar trebui să caut la profesioniștii din domeniul securității cibernetice?

Desigur, pentru rolurile tehnice, o înțelegere solidă a principiilor rețelelor este vitală - cum ar fi CCNA, de exemplu. Pentru roluri mai importante, calificări precum CEH, CISSP, CISM, CRISC și CISA sunt indicatori buni ai unui profesionist bine pregătit.

Ar trebui să ma focusez doar pe competenţele tehnice atunci când recrutez profesioniști în domeniul securității cibernetice?

Competențele tehnice sunt importante, dar trebuie să căutați și un set solid de competențe adiţionale (soft skills) care să vină în completarea celor technice: cei mai buni profesioniști în domeniul cibernetic, în special cei care ocupă funcții de conducere, au o excelentă abilitate de gestionare a stakeholderilor, au abilităţi de comunicare dezvoltate și alte competențe transversale similare.
 
Atributele personale, cum ar fi atenția la detalii, dorinţa de perfecţionare continuă, bunele abilități de rezolvare a problemelor, sunt doar câteva dintre atributele care vor contribui, de asemenea, la completarea echipei dumneavoastră de securitate.

În afară de oferirea unui salariu bun, ce pot face pentru a atrage profesioniștii în securitate cibernetică?

În mod evident, un salariu competitiv este vital și oferta dvs. ar trebui să fie aliniată la salariile de pe piaţă. Dar, în afară de acesta, oportunitățile de formare și perfecționare sunt binevenite - puteţi să oferiţi pachete adiţionale - să plătiți pentru calificări cum ar fi CISM și CISSP și să oferiţi timp liber pentru a permite acestora să urmze cursuri.
 
În mod similar, oferiți-le timp pentru a participa la cele mai recente conferințe și expoziții care au în prim-plan securitatea cibernetică sau la evenimente și întâlniri într-un domeniu de nișă, fie că este vorba de evenimente din domeniul fintech, healthtech, etc. În afară de aceasta, munca flexibilă este aproape o condiție prealabilă.
 
În cele din urmă, subliniați faptul că organizația dvs. recunoaște contribuția strategică a echipei sale de securitate cibernetică și că nu o vede doar ca pe un departament de suport.

Cum pot evalua profesioniștii în domeniul securității cibernetice astfel încât să angajez persoana potrivită?

Nu vă concentrați prea mult asupra persoanelor care au experiență în industria dvs., deoarece acest lucru vă va reduce serios volumul de talente pe care aţi putea să îl abordaţi - iar experienţa în domeniul cibernetic este foarte transferabilă.
 
Evaluați competențele tehnice prin verificarea calificărilor acestora și, eventual, prin implementarea unui program de evaluare tehnică solidă. Cu toate acestea, o dată ce ați stabilit că au competențele tehnice potrivite, renunțați la CV și discutaţi cu ei.
 
Aflați dacă au abilităţi de comunicare, întrebați-i despre problemele pe care au trebuit să le depășească la locul de muncă, pentru a vă face o idee despre atitudinea și aptitudinile lor. Adiţional, aflați dacă și cum sunt la curent cu cele mai recente evoluții în materie de securitate în afara serviciului.